Hotell Backlund är bättre än sitt rykte

Jag blev glatt överraskad när jag framåt kvällen kom till hotellet och kunde konstatera att jag hade ett riktigt fräscht rum. Eftersom jag tyckte att jag var värd det kostade jag på mig en trerätters middag i hotellrestaurangen, som är en uppenbart ambitiöst driven restaurang. De har få rätter på menyn och byter ofta. De allra flesta av deras rätter är nästan hysteriskt kreativa med mängder av tillbehör. Jag åt följande (ungefär):

Förrätt: vårrullar med skaldjursfyllning, till detta serverades paremsankex och en morots- och apelsinpuré

Varmrätt: Fisk... Det var stekt rödingkotlett, misstänker jag, scampi, två små bitar potatislasagne (grönsaker varvade med potatisskivor), blomkålspuré, färsk, kokt sparris och en svamprisotto

Sen fick jag en liten mellanrätt: gurk- och anissorbet med lite sitronbrus (det är ju norska, och sorbeten var således gjord på agurk!)

Dessert: vit chokladmousse, glasskräm, ett rör som såg ut som kokosboll fast konformad och så en liten kakbit, typ cheesecake.

Behöver jag berätta att jag var mätt och nöjd efter denna middag?

Idag åkte jag hemåt med morgontåget. När jag åker till/från Levanger åker jag till Hell och byter tåg där. Två stationer före Hell klev det på två skolklasser (minst!). Barnen var i 10-årsåldern. Då var det väldigt skönt att bara ha några minuter kvar till tågbytet. På Hell station väntade dessutom ett helt dagis; c:a 20 små barn, 6 barnvagnar och lika många vuxna... De skulle kliva på det tåg som jag klev av - och sen var det nog definitivt fullt! Tåget till Östersund var tackochlov inte lika populärt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback