Wind on water
Nu har jag någon slags semester!
Samtidigt som jag sitter vid datorn i hallen tittar David på TV i vårt sovrum, Anders spelar gitarr och sjunger i vardagsrummet och Alfons har dragit sig tillbaka för natten. Det känns lugnt och varmt och tryggt hemma hos oss.
Jag har pratat med Åsa, som vi ska äta midsommaraftonsmiddag hemma hos, och gjort upp om förutsättningarna; vi fixar förrätt och dessert medan hon står för varm/huvudrätt.
För min del har jag hittat den optimala midsommaraftonsförrättet: matjesushi! Kan det bli mer rätt? Traditionsanknuten men ändå nytt och fräscht och asiatiskt. För att Åsa ska överleva förrätten får hon avocado på sin.
Desserten är också given - blågul paj som jag uppfann häromåret. Smulpaj med blåbär som fyllning och saffran i smulet så att det blir gult. Det kommer att bli så himla bra!
Middagen idag gick inte heller den av för hackor: helstekt fläskfilé med salami och soltorkade tomater. Anders hade engagerat sig rejält medan jag var flitig på jobbet. Det är gott med mat!
Samtidigt som jag sitter vid datorn i hallen tittar David på TV i vårt sovrum, Anders spelar gitarr och sjunger i vardagsrummet och Alfons har dragit sig tillbaka för natten. Det känns lugnt och varmt och tryggt hemma hos oss.
Jag har pratat med Åsa, som vi ska äta midsommaraftonsmiddag hemma hos, och gjort upp om förutsättningarna; vi fixar förrätt och dessert medan hon står för varm/huvudrätt.
För min del har jag hittat den optimala midsommaraftonsförrättet: matjesushi! Kan det bli mer rätt? Traditionsanknuten men ändå nytt och fräscht och asiatiskt. För att Åsa ska överleva förrätten får hon avocado på sin.
Desserten är också given - blågul paj som jag uppfann häromåret. Smulpaj med blåbär som fyllning och saffran i smulet så att det blir gult. Det kommer att bli så himla bra!
Middagen idag gick inte heller den av för hackor: helstekt fläskfilé med salami och soltorkade tomater. Anders hade engagerat sig rejält medan jag var flitig på jobbet. Det är gott med mat!
Kommentarer
Trackback