Tyrolerafton på jobbet
Jag kan raskt avliva en myt:
tyrolskt behöver inte nödvändigtvis vara kombinerat med joddling.
Härstädes har vi en professor från Syd-Tyrolen, numera bosatt i Innsbruck. Som afterwork bjöd han på kallskuret, ost och vin från Tyrolen utan att joddla en stavelse. Det är alldeles sant!
Dessvärre var vi inte tillnärmelsevis så många som han hade förberett för. Vi kan nog 3-4 afterworkar till med samma skaffning, åtminstone om det är på en fredag. Då försvinner folk fortare än en löning! Lite synd att den gode Mattias fick lära sig det en hårda vägen, men vi få som var kvar visade i alla fall vår uppskattning.
Vinet var för övrigt förvånansvärt smakligt, trots att det närmast kan beskrivas som blaskigt rödvin. Det var friskt och läskande och funkade dessutom bra till parmesan, salami m m!
tyrolskt behöver inte nödvändigtvis vara kombinerat med joddling.
Härstädes har vi en professor från Syd-Tyrolen, numera bosatt i Innsbruck. Som afterwork bjöd han på kallskuret, ost och vin från Tyrolen utan att joddla en stavelse. Det är alldeles sant!
Dessvärre var vi inte tillnärmelsevis så många som han hade förberett för. Vi kan nog 3-4 afterworkar till med samma skaffning, åtminstone om det är på en fredag. Då försvinner folk fortare än en löning! Lite synd att den gode Mattias fick lära sig det en hårda vägen, men vi få som var kvar visade i alla fall vår uppskattning.
Vinet var för övrigt förvånansvärt smakligt, trots att det närmast kan beskrivas som blaskigt rödvin. Det var friskt och läskande och funkade dessutom bra till parmesan, salami m m!
Kommentarer
Trackback