Örebro
Jag får se många spännande platser. Minsann. Levanger förra veckan, idag - Örebro! Tadaa!
Resan hit var föga äventyrlig, men lärorik. Nu vet jag vad dumplings är!
Katarina och jag flög till Arlanda och tog tåget in till Stockholm C. Där skulle vi vänta på tåget till Örebro i nästan två timmar. Vi var helt överens om att det var lagom lång tid för att gå och äta. Tvärs över gatan ligger det en sushirestaurang, och där åt vi deras specialmiddag: Misosoppa, 6 bitar sushi, damplings och friterad banan med glass. Allt detta för att få klarhet: Vad är dumplings! När de stod framför oss visade de sig ha en ytlig likhet med såväl ravioli som kroppkakor, eller väldigt små piroger, om man så vill. Det är helt enkelt små knyten med fyllning av någon slags risotto som består mer av otto än ris, dvs inte så mycket ris men däremot grönsaker och kött. Fyllningen kan variera, man kan lägga i skaldjur, eller t o m choklad, enligt Alfons, som är lite mer påläst på asiatisk mat efter flitiga studier av manga.
Är dumplings min nya favoriträtt?
Nä... Men, det var helt OK, och jag känner mig upplyst. Nästa gång jag ser att det serveras dumplings behöver jag inte undra!
Väl i Örebro tog vi oss in på det lilla, lilla Hotell Göta. Här stänger receptionen tidigt, så kommer man sent får man ta sig in i porten med portkod och så finner man sin nyckel i ett Välkommenkuvert på receptionsdisken. Enkelrummen är små. Jag tror faktiskt att jag fick det finaste: jag har inte bara en skön fåtölj (förutom sängen) utan även en sekretär! Det är klass på det här stället.
Imorgon ska vi roa oss. Först ska vi till SCB, och sen ska vi gå på statistikkurs. Kul, kul!
Resan hit var föga äventyrlig, men lärorik. Nu vet jag vad dumplings är!
Katarina och jag flög till Arlanda och tog tåget in till Stockholm C. Där skulle vi vänta på tåget till Örebro i nästan två timmar. Vi var helt överens om att det var lagom lång tid för att gå och äta. Tvärs över gatan ligger det en sushirestaurang, och där åt vi deras specialmiddag: Misosoppa, 6 bitar sushi, damplings och friterad banan med glass. Allt detta för att få klarhet: Vad är dumplings! När de stod framför oss visade de sig ha en ytlig likhet med såväl ravioli som kroppkakor, eller väldigt små piroger, om man så vill. Det är helt enkelt små knyten med fyllning av någon slags risotto som består mer av otto än ris, dvs inte så mycket ris men däremot grönsaker och kött. Fyllningen kan variera, man kan lägga i skaldjur, eller t o m choklad, enligt Alfons, som är lite mer påläst på asiatisk mat efter flitiga studier av manga.
Är dumplings min nya favoriträtt?
Nä... Men, det var helt OK, och jag känner mig upplyst. Nästa gång jag ser att det serveras dumplings behöver jag inte undra!
Väl i Örebro tog vi oss in på det lilla, lilla Hotell Göta. Här stänger receptionen tidigt, så kommer man sent får man ta sig in i porten med portkod och så finner man sin nyckel i ett Välkommenkuvert på receptionsdisken. Enkelrummen är små. Jag tror faktiskt att jag fick det finaste: jag har inte bara en skön fåtölj (förutom sängen) utan även en sekretär! Det är klass på det här stället.
Imorgon ska vi roa oss. Först ska vi till SCB, och sen ska vi gå på statistikkurs. Kul, kul!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Jo de finns de som bara flänger runt och har kul medans andra ser till att hjulen snurrar i samhället.....
Om du tittade mer på TV:s matprogram så skulle du veta vad dumplings är för nåt!! Man kan lära sig en hel del av den där burken!! :-)
Postat av: Anonym
Visst finns det olika sätt att nå kunskap, men mig veterligen kan man varken känna smak eller lukt från TV-dumplingar. I det fallet funkar flänga bättre.
Trackback