Mellan varmrätt och dessert
"Vad ska vi äta idag?" - den eviga frågan!
Idag är jag mycket nöjd med min lösning på det. Jag hittade kycklingfilé, bladspenat och tranbär i frysen och gjorde följande:
Jag tinade kycklingen såpass att jag kunde skära drygt centimetertjocka skivor. Dessa lade jag i en form och saltade och pepprade. Sen tinade jag bladspenaten och lät den rinna av innan jag bredde ut den över kycklingbitarna.
I kylskåpet fanns det crème fraiche, grädde och messmör. Jag tog c:a 2,5 dl crème fraiche och kanske 1 dl grädde och lät det koka upp. Sedan tillsatte jag c:a en msk messmör (minst!) och kryddade såsen med citronpeppar och cayennepeppar innan jag öste ner tranbären.
Såsen över spenaten och kycklingen och så in med allt i 200 grader varm ugn. Där fick anrättningen stå medan vi gick bort till Blå Center och köpte fil och semlor. Anders hävdar nämligen att det är fettisdagen idag också, och jag vill inte göra honom ledsen genom att påpeka att han har fel.
Vi åt ris till kycklingen vilket också funkade i lämnat kök eftersom vi har riskokare.
Idag är jag mycket nöjd med min lösning på det. Jag hittade kycklingfilé, bladspenat och tranbär i frysen och gjorde följande:
Jag tinade kycklingen såpass att jag kunde skära drygt centimetertjocka skivor. Dessa lade jag i en form och saltade och pepprade. Sen tinade jag bladspenaten och lät den rinna av innan jag bredde ut den över kycklingbitarna.
I kylskåpet fanns det crème fraiche, grädde och messmör. Jag tog c:a 2,5 dl crème fraiche och kanske 1 dl grädde och lät det koka upp. Sedan tillsatte jag c:a en msk messmör (minst!) och kryddade såsen med citronpeppar och cayennepeppar innan jag öste ner tranbären.
Såsen över spenaten och kycklingen och så in med allt i 200 grader varm ugn. Där fick anrättningen stå medan vi gick bort till Blå Center och köpte fil och semlor. Anders hävdar nämligen att det är fettisdagen idag också, och jag vill inte göra honom ledsen genom att påpeka att han har fel.
Vi åt ris till kycklingen vilket också funkade i lämnat kök eftersom vi har riskokare.
Kommentarer
Postat av: Anna
Att laga mat är väldigt ångestsfyllt för min del. Idag till ex tänkte jag rulla köttbullar men ju mer tid det går desto mindre känner jag för det. Det får bli någon form av bamsebiff i stekpannan.
Postat av: Astrid
Du är påhittig du!
Bloggen, ja...där är det trögt men nu har jag ju blivit utmanad av dig 2 ggr så nu är det väl snart dags....
Trackback