Frid och fröjd

Anders går omkring och sjunger i vårt sovrum medan Hillevi, Petter och jag sitter med varsin dator i knät. David och Alfons har åkt ut på landet. Alfons frågade lite försynt om han får komma tillbaka efter nyår. Det får han.

Ännu en lugn och skön dag håller på och tar slut. Det mest dramatiska idag är nog att vi fick oväntat besök av grannen som köpt sig en gitarr och behövde låna en gitarrstämmare. Såna har vi många av, så det kunde vi bistå med. För övrigt uppskattar vi om han spelar akustisk gitarr istället för TV-spel på nätterna.

Snart är 2009 slut. Vår plan för nyårsafton är att vara hemma och äta något gott. Förhoppningsvis hinner vi ut på stan innan delikatessbutiken stänger, om jag kan gå vill säga. Det är lite tveksamt sedan jag gått på ett Easy Line-pass för andra gången den här veckan. Det känns! Easy Line har varken med Easy eller Line att göra. Det går ut på att man rör sig i cirkel mellan ett antal sofistikerat uttänkta maskiner som man ska manövrera för att stärka sina muskler. Hemska saker!

Julefrid

Jag har en lugn morgon med två sovande 20-åringar sovande en trappa upp och två personer som börjar på A utgångna till Park- resp Palmcrantzskolan.

För er som inte redan vet har jag härmed nöjet att tillkännage att RomildFrank nu inte bara är en duo utan också ett förlovat par. Eftersom vi hade bokat bord på Innefickan i fredags passade vi på att förlova oss då, till en av förrätterna. Brällopet blir nästa år på ett datum där dag och månad har ett likadant förhållande som 18 och 12.

Annat roligt som händer nästa år är att vi spelar på lunchkonserten i Gamla Kyrkan fredag 9/4. Det är alldeles sant, för vi fick skriftligt kontrakt med posten igår.

Nu ska jag slå in några julklappar innan Emma och Hillevi dyker upp resp ner för att baka pepparkakor.

Julbord

Det tar c:a en kvart att gå från Folkhälsoinstitutet till Husmans festvåning på Stadsdel Norr. Det är en fullt tillräcklig promenad när det är c:a -20 grader ute. Med tanke på all mat vi skulle äta tyckte Maria E och jag att det var lämpligt att gå dit.

Att arbetsgivaren bjuder på julbord och att vi dessutom får julklappar av tomteluveklädd generaldirektör är bra, tycker jag. I år fick vi hörlurar med inbyggd mp3, väldigt speciella hörlurar med fhi:s logga i blått på. Kanske är de laddade med att verksjuristen läser regleringsbrevet. Jag ska kolla det en annan dag.

Som vanligt strax före jul har jag fått en lysande julklappsidé och har därför startat ett broderiprojekt. David ritade ett fint motiv åt mig och jag lyckades till och med hitta kalkerpapper så jag kunde överföra bilden till det aktuella objektet. Pysselkväll, pysselkväll.

Julkonsert

En stor fördel med december är att julkonserterna duggar tätt! Idag valde vi julkonsert i EFS-kyrkan som inte bara är oerhört nära där vi bor utan dessutom var det nästan favorit i repris. Ifjol såg och hörde vi Anna Brant, Bengt-Eric Norlén, Anders (?) Gustafsson och, om jag inte minns helt fel, Magnus Marks i en minnesvärd julkonsert. De förmedlade julglädje och ljuvlig musikalitet. I år var Magnus Marks definitivt inte med, utan nu var det Katarina Åhlén, och det gjorde inte det hela sämre. Dessutom var det viss medverkan av en putslustig präst så vi var glada och nöjda att vi hann rusa dit.

Idag har vi lärt oss att det inte går att brygga kaffe med kallt vatten. Det man får om man häller kallt vatten på malda böner blir inte ens likt kaffe!

Tredje advent

Om mindre än en vecka kommer inte jultomten men väl Hillevi och Petter. Samtidigt tar jag två veckors semester från jobbet. Jag ser fram emot att bli ompysslad. Tänk att inte behöva laga mat på två veckor! Det blir verkligen semester. Jag ska tindra med ögonen och öppna paket.

Astrid! Jag tror jag kommer på studiebesök hos dig. Det verkar som om du får en hel del gjort på jobbet. Själv ska jag till Åre och maska, eller nåt. Jag har ingen lust att åka bort nu igen, men Åsa påminde mig om att jag faktiskt får betalt för att bara sitta och tjafsa, så det får väl gå.

Adventspresenter

December började bra, minsann! Östersund är vintervitt och vackert. När jag går till jobbet på mornarna brinner det brasor i små korgar lite här och var på Campus och det känns adventsmysigt värre.

Igår kväll lyckade jag komma iväg på en pysselkväll och tog tillfället i akt och slog in alla adventspresenter till mina små gossar. Kalsonger, strumpor, choklad och några överraskningar. Det blev så fint när jag hängde upp kalendrarna med enbart röda paket i trappan. Och själv hittade jag ett litet paket på mitt skrivbord när jag kom till jobbet! Jessika hade varit i Bryssel och shoppat en liten speldosa åt mig. Så nu spelar jag Strangers In The Night i speldosetappning lite då och då och känner mig lycklig.