Kattifierad

Jag läser Igelkottens Elegans av Muriel Barbery och blir lite trött av alla människor jag måste hålla reda på. Men eftersom en av huvudpersonerna, och tillika en av bokens jag, är portvakt är det kanske ofrånkomligt. Boken har blivit lovordad i åtskilliga recensioner och det är möjligt att det är en höjdare. Jag har inte riktigt bestämt mig än. Men när jag idag läste att portvaktens katt blivit "den stumma förebråelsen kattifierad" så föll jag nästan. Det är för övrigt inte den första kluriga formuleringen i boken. Där finns åtskilliga sådana. Jag fortsätter trots att jag faktiskt har hållit på i mer än två veckor och dessutom stuckit emellan med en annan bok. Sånt brukar implicera att jag kanske borde byta bok.

Igår var vi på Metropolitan, nästan. Vi och väldigt många andra - typ så många som behövs för att fylla stora salongen på Storsjöteatern - hade valt att tillbringa lördagskvällen med en direktsänding av Tosca. Häftigt! Det vi fick som de som var där inte fick var bilder bakom scenen i pauserna, intervjuer m m så det blev en stor upplevelse trots att vi inte kunde känna svettlukten.

Skaparglädje

Igår kväll hade vi vår andra författarträff på Tages Konditori. Efter tre terminers kurs på Frösö Skrivarforum fortsätter vi nu att träffas utan ledare. Första gången, för tre veckor sen, var det mest kul att träffas, men den här gången fick vi igång riktigt bra diskussioner!

Det är lite speciellt att sitta och prata om varandras skrivprojekt. Vi har umgåtts med varandras uppdiktade personer bortåt ett år nu och det gör att det är många personligheter inblandade i våra möten. Planen är att några stycken levererar ett par sidor text var till varje träff, men igår kom vi på att vi också kan träffas för att skriva om ingen har skrivit något till någon träff. Vi kan till exempel välja ut någon/några gäster på Tages och sen dikta ihop historier om dem. När de går kan vi jämföra vilka sammahang vi satte in dem i!