En regnig novembersöndag

Det finns så mycket man kan göra en regnig novembersöndag: ligga kvar länge i sängen med frukostbricka och DN, gå på kafé, spela, läsa delar av egna och andras romanprojekt - för att bara nämna något.

Vid 14-tiden sammanstrålade vi med Fikens Intresseförening (FiF) på Törners, Mittpunkten för att utvärdera. Det var trångt! Vi lyckades klämma in oss vid bordet för fyra där det redan satt sex personer. Samtalet rörde sig runt fik, givetvis. Vad är ett riktigt bra fik? Om man som vi ska sätta 0-3 stjärnor, kan vi då sätta mer än 1 för något av fiken i Östersund. Törners, Mittpunkten har en hel del fördelar men kan troligtvis inte kvalificera sig för mer än 1 stjärna så länge de inte lyckas avskärma mer från det omgivande köpcentret. Vissa självklara saker, som gratis toalett för besökare t ex, saknas. Men sen måste man beundra de specialdekorerade bordsskivorna, och Törners goda bröd smakar bra i alla miljöer.

När vi kom hem jobbade vi med att spela våra låtar utantill. Det är inte helt lätt, men det blir mycket roligare när vi får till det!

Nu ska vi snart äta kroppkakor.

X2000

Det är inte svårt att vara nöjd i 1:a klass på X2000. Jag hade förbeställt "plusmeny", så ungefär en timma från Uppsala fick vi varsin bricka med Biff a la Lindström, tomatsallad, bröd och smör, pannacotta (vanilj eller citron, troligen det senare. Lite diffus men god) och chokladbit. Allt serverat på riktigt porslin med riktiga bestick. Härligt! Det vi åt igår kväll på Restaurang Carl Philip var i en annan klass, men givet betingelserna var denna lunch en fullpoängare!

Vi har haft en bra helg, var och en men respektive barn. Hillevi och jag började fredagskvällen med god indisk mat på en restaurang med rätt usel service och sedan fick vi njuta av Bo Kaspers Orkester i nästan två timmar. Det var trångt men inte helt klaustrofobiskt. Mitt önskemål för lördagen var att få se Uppsalas nya konserthus. Hillevi hade t o m rekat konsert med Malena Ernman, men den var utsåld. Vi såg ändå huset och köpte biljetter till Lise och Gertrud på Reginateatern på kvällen - Malena Ernman kan inte ha varit bätte än det vi fick se! Vi hann också med lite serious shopping, paljettklänningar och sånt, och på kvällen sammanstrålade vi med Frank Jr och Sr för gemensam middag. Härligt!

Jag avslutade gårdagen med att bada i Hillevis badkar. Det var lite sent men definitivt en värdig avslutning på en bra dag. Imorse blev vi följda till tåget av varsitt barn, och nu är vi alltså på hemväg.

På väg till Uppsala

Internet på tåget är en bra grej! Anders och jag gungar fram mot Uppsala och våra 20-åringar. Jag ska gå på konsert med Hillevi ikväll, Bo Kaspers Orkester minsann, Anders ska umgås med Petter. Kul! Vi siktar på gemensam middag imorgon.

Jag hann nätt och jämnt hem innan det var dags att åka igen. Måndag-torsdag var jag i Nord Trøndelag, både Levanger och Namsos hann jag med. Några minnesvärda upplevelser fick jag, bland annat min natt på Hotell Sjöåsen som ligger UTANFÖR Namdalseidet som ligger UTANFÖR Namsos. Här pratar vi ödsligt beläget! Jag har varit lite nyfiken på stället. Bussen till Namsos svänger alltid fram på planen utanför. I flera år var det låst och till salu, men sen en tid tillbaka har det varit igång. Jag har förundrats, undrat vem som bor där. Nu vet jag... För en övernattning var det helt OK. Fräscht och fint. God mat serverades i cafeterian. Jag åt nystekt sej. Frukosten fick jag plocka fram själv på morgonen eftersom jag skulle resa in mot Namsos tidigt.

Annat häftigt var "Portrait In Jazz", en konsert på Galleri Fenka i Levanger onsdag kväll. En ung jazzkvartett spelade medan en akvarellist målade. Vi fick följa målandet genom att bilden filmades och projicerades på väggen bakom bandet samtidigt som vi kunde se målaren i aktion. Häftigt!