Valborgsmässoafton

Halvdag på jobbet är en bra grej. Strax efter lunch packade jag ihop mitt pick och pack och gick ner på stan för att träffa Alfons. Vi gjorde ett gott försök att köpa en kostym till honom. Hans storlek var slut, men nu har vi i alla fall beställt en mörk kostym åt honom. Sen gick vi och fikade, förståss.

Den här veckan har varit smått i särklass underhållningsmässigt:

- Miss Kicki på bio Regina i söndags
- Sen ljud- och ljusföreställning på Färgfabriken i tisdags
- Cirkus Cirkör på Storsjöteatern i onsdags
- Klassisk musik med Birka-elever i Hornsbergskyrkan igår

...ikväll blir det dock "bara" middag ute för mig, men på Arctura med Åsa, Ewa och Tina. Det bör bli en höjdare det också! Anders åker till Hoverberg och sjunger rock.

Mycket nu...

Alfons konstaterade just att vi fått det stökigare sen vi skaffade städhjälp. Hans röst kom från nånstans bortom allt som vi flyttat ut från arbetsrummet. Imorgon blir det städat där, och fönstren blir putsade där också. Resten av fönstren är nyputsade sen igår, och allt är ljust och vackert.

Annat kul som hänt är att vi testar matleverans från
www.matgladakassen.se. I måndags fick vi två kassar med råvaror och recept för fem middagar. Det var spännande att packa upp och se vad vi fått - och vad enkelt det blev att fixa middag när allt var färdigtänkt.

Ikväll har vi varit på Storsjöteatern och sett Cirkus Cirkör och igår kväll, kl 23, var Alfons och jag på Färgfabriken och såg en bild- och musikföreställning av ett annorlunda slag! Jag var lite betänksam att dra iväg strax före midnatt, men det var värt det! Och äventyret fortsätter: imorgonkväll har Birka-eleverna, inklusive Emma, konsert i Hornsbergskyrkan.

Børstad Hotel

Nær jag gick från Sykehuset i Namsos till Børstad Hotel passerade jag en slænt med ett, om æn glest med dock, bestånd av blommande tussilago. Norge ligger onekligen lite føre... Men precis som vi har de problem med flyget. Det præglar nyhetssændningarna hær också.

Till vissa delar har jag ett oerhørt tacksamt jobb! Idag har jag lyckats imponera på ett antal personer med ganska enkla knep. Å andra sidan var det ju saker som de inte kunde, så, det var væl ændå rætt OK. Men ibland kænns det lite paradoxalt att det ær imp-faktor att ha en disputerad statistiker anstælld samtidigt som det allra, allra, allra mest jag gør inte alls ær på disputationsnivå. Eller också kan jag se det som att jag får riktigt bra betalt før att gøra ganska elementæra saker samtidigt som jag har trevligt. Det ær nog egentligen det det handlar om! ...plus att jag inhøstar beundran och får se tussilago tidigt på våren.

Betalt och betalt, førresten... Det ær lite slumpartat, kanske før att jag ær statistiker. Mina norska kollegor får sin løn den 15:de varje månad medan jag får løn, nån gång. Den hær månaden t ex kom jag definitivt inte med i den førsta dragningen. Jag væntar fortfarande. Å andra sidan får jag ju bo på hotell.


Norsk igjenn

Så var det dags før min varfjærdeveckaresa till Levanger och Namsos. Det kritiska momentet ær att komma med det snortidiga tåget på morgonen, men nær væl det ær avklarat så ær det bara positivt. I allmænhet ær jag i chock från det att klockan ringer tidigttidigt, så jag kommer ivæg av den anledningen. Imorgon ska jag unna mig lite norsk sovmorgon, før jag har inget avtalat møte på morgonen.

Førra veckan var mina norska kollegor på besøk i Østersund før avdelningsmøte och studiebesøk på Folkhælsoinstitutet och Mittuniversitetet - och en vardagsrumskonsert på Skolgatan 3B. Vi hade bjudit hem dem på førdrink och musik, och det blev ænnu mer lyckat æn vi hade tænkt oss før medan vi spelade råkade Emma komma (møjligen lite nyfiken på varfør jag rørde dip...) men det var så otroligt lyckat, før nær Oddny på begæran skulle sjunga Evert Taube-visor satte Emma sig vid pianot och kompade och Ottar smøg upp bakom ryggen på henne med min gitarr. Kul, kul! Jag tror att alla som træffade mina norska kollegor førstod varfør jag trivs så bra i Norge!

I helgen var det Mozarts C-moll-mæssa før næstan hela slanten. Øvning med Ovikens kammarorkester + blåsare på lørdag eftermiddag och sen førsøkte jag nøta alla dessa noter hemma innan det var dags før mer øvning och så konsert i Stora Kyrkan. Med en næstan fullsatt kyrka var det riktigt mæktigt att få stå i den stora Oriatoriekøren och sjunga høga A. Aaaaaaaaa!

Meningslöst?

Jag tycker det verkar som mina senaste inlägg inte kommer upp på bloggen - och i så fall är det kanske lite meningslöst att blogga?

Hur som helst så spelade vi i Gamla Kyrkan igår på en välbesökt lunchkonsert. Akustiken i kyrkan är ljuvlig kunde vi konstatera när vi testade ljudet, och sen var det smått magiskt att sitta i sakristian och lyssna på sorlet när kyrkan fylldes.

En stor del av lunchkonsertpubliken är stammisar och jag hoppas att de uppskattade att få höra något nytt. Ännu roligare var det att vänner och kollegor kom och lyssnade.

Vi hade klockat och repat och lyckades hålla oss inom 45 minuter. Som ett lite udda inslag gjorde vi vår egen version av "Are you going to Scareborough Fair" som varken vi eller Simon & Garfunkle gjort.

Idag har vi varit på vernissage. Min gamla granne Jukka Nyström har utställning på Galleri Eken. Jag blev mycket förtjust i hans pappersmosaik och köpte en tavla till mig själv och en till konstklubben på jobbet.

Inte så illa ändå

"Ett fullständigt misslyckande... Av de över 200 recensioner som jag vid detta laget har på nacken, hör "Två klassiker och en kändis" tyvärr till en av de sämsta och mest misslyckade föreställningarna jag sett av en professionell ensemble." skrev Michael Högberg i Ystads Allehanda

"Det är ostrukturerat, tramsigt och så tråkigt att det nästan gör fysiskt ont." stod det i Dalarnas Tidning, där en läsare instämde i den negativa recensionen under rubriken "En vidrig kväll på teatern".

"Det är riktigt usel teater och flera går i pausen." ur recensionen i Svenska Dagbladet

Vi hade ganska låga förväntningar när vi gick till teatern ikväll för att se "Två klassiker och en kändis". Men inte ens första akten var så illa som recensionerna antydde, och i andra akten blev det riktigt bra. Vi har definitivt sett sämre!

Det är alltid kul att gå på teater, för man vet aldrig riktigt vad som väntar.

Påskhandel och dess konsekvenser

I lördags var vi inte så oerhört tidiga ut på stan. Det visade sig att många affärer stängde redan kl 14 - så dom missade vi. Men Mittpunkten hade öppet, och godisaffären nere vid Gaupa, så vi kunde uträtta det vi skulle. Jag hittade ganska bra skor på Scorett. De satt nästan helt jättebra, och när inga andra skoaffärer hade öppet gick jag tillbaka och köpte dem. När jag betalat fick jag fylla i en lapp med namn och adress, för just den dagen kunde man vinna ett tillgodohavande på just den summa man handlat för. Lätt förtjänta pengar, tänkte jag - och mycket riktigt: idag ringde de från affären och berättade att jag vunnit.

Anders sitter och klistrar namnlappar på mikrofoner, sladdar och pryttlar inför vår oerhört lilla, men dock, turné i slutet av veckan: vi ska ju spela i Gamla Kyrkan!

Annandag Påsk

Ännu en helgdag.

Anders är snart dagens hjälte: han städar kylskåpet.

Dessutom tvättar vi. Det kändes lite ovant att gå in i tvättstugan när vi kom ner första gången idag: dörren är bortlyft. Vice-värden håller och målar dörrar och dörrkarmar i källaren vita, och idag var det dags för tvättstugans karm. Det blir ljust och vackert! Något annat, som kändes ännu bättre, var att torkskåpet förökat sig. Sist vi tvättade fanns det ett nytt torkskåp - och idag var de två. Det ska bli spännande att se hur många de är nästa gång vi tvättar - tre eller fyra?

Imorgon är det någon sorts vardag - om man inte är lärare, t ex. Men jag ska upp i ottan, eller åtminstone tidigare än idag, och traska iväg till jobbet. Jaadå!

Påsk

Påskledigt, påskmat och påskgodis.

Vi tar det väldigt lugnt!

För första gången på många år fyllde jag inga påskägg. Istället begav jag mig till godisaffären och inhandlade påskgodis åt mig själv. Alfons kom hem från Bjärme för en stund sen och försökte göra en attack mot min godisskål - men jag försvarade den med arga blickar.

Anders är nöjd med den sockerfria, belgiska chokladasken som vi hittade i samma butik. Det förstår jag, för den är precis lika god som ofri choklad.

Som goda påskfirare åt vi lamm på långfredagen och lax idag, men vi var nog allra mest nöjda med gårdagens middag som vi inhandlade på Törners Deli - bara hem och värma fylld squash, fläskfilé och rödbetssallad med getost. Det satt fint efter påskaftonsbion: Alice i Underlandet.

Nu är det mindre än en vecka kvar till vår lunchkonsert i Gamla Kyrkan. Vi övar flitigt och tycker att det mesta sitter bra. Det ska bli kul att få spela i en förhoppningsfullt välfylld kyrka.